راهنمای کلی برای بازرسی رادیویی شناور ها – بخش 1

تجهیزات ناوبری


این مقاله ضمن ارائه یک راهنمای مفید برای انجام بازرسی رادیویی شناور های می تواند مورد استفاده دریانوردان، افسران ایمنی، بازرسان دریایی قرار گیرد. بر اساس متن کنوانسیون سولاس تمام شناور های با تناز ناخالص بالای 300 به غیر از مواردی که در این کنواسیون بدان اشاره شده، باید الزامات مشروح آن را رعایت نمایند.

مشکلات رایج در سیستم هدایت شناور ها

ماشین آلات


یکی از دلایل اصلی تصادم ها در کشتی رانی، خرابی سیستم هدایت شناور است و با توجه به ماهیت آن و اتفاقات زنچیره ای بعد از آن، می تواند منجر به صدمات جدی به شناور، بار حمل شده و خدمه آن شود. نگهداشت دوره ای این سیستم می تواند در کارکرد مناسب آن تاثیرات به سزایی داشته باشد. در این مقاله هشت مشکل عمومی سیستم هدایت شناور ها به اختصار بیان می شود.

روش های محافظت در برابر گسترش آتش سوزی در اماکن زیست شناورها

ایمنی و حریق


بر اساس الزامات مقرره 7.5.5 فصل 2-2 کنوانسیون سولاس، تمام شناورهای باری مشمول این کنوانسیون به غیر از تانکر ها، باید برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی در اماکن زیست (Accommodation Spaces)، فضاهای خدماتی (Service Spaces)، ایستگاه های کنترل (Control Station)، یکی از روشهای مشخص شده را انتخاب و اجرایی کنند.

سیستم آشکارساز ورود آب (Water Ingress Detector) در کشتی های فله بر

قوانین و مقررات


کشتی های فله بر به دلیل غرق شدن سریع به ویژه اگر در آنها محموله های سنگین مانند سنگ آهن بارگیری شود، مشهور هستند. احتمال ورود آب دریا به انبارها، تهدیدی بالقوه برای این نوع از کشتی ها است. فرمانده های کشتی های فله بر می دانند که هدف سیستم آشکارساز ورود آب (Water Ingress Detector System) ایجاد هشدار اولیه ورود آب به فضاهای مشخصی از کشتی بوده که می تواند خطراتی جدی برای کشتی و خدمه در پی داشته باشد.

ABS الزامات سیستم های کربن گیری شناور ها را منتشر کرد

قوانین و مقررات


به منظور کمک به کشتی سازی ها، مالکان، راهبران و تولید کنندگان تجهیزات مرتبط با سیستم های کربن گیری (Carbon Capture Systems)، الزامات مرتبط این سیستم توسط ABS و در قالب یک کتابجه تدوین گردیده است.

الزمات حضور افسران رادیویی بر روی شناور ها

تجهیزات ناوبری


تمام کشتی ها موظفند که پرسنل واجد شرایط را بر اساس کد STCW بخش B-IV/2 و با تأیید دولت صاحب پرچم کشتی را به عنوان اپراتور رادیویی به کار بگیرند. این افراد باید دارای گواهینامه های مشخص شده در کد مذکور بوده و مسئولیت اصلی ارتباطات رادیویی در هنگام اضطرار را بر عهده بگیرند.

اتصالات تخلیه استاندارد روغن های پسماند و فاضلاب شناورها

قوانین و مقررات


یکی از اقدامات معمول شناور ها، تحویل پسماند های روغن (Sludge) و فاضلاب (Sewage) به تسهیلات دریافت کننده (reception facilities) آنهاست. در این راستا، برای هر کدام از پسماندها و فاضلاب، اتصال تخلیه استانداردی وجود دارد. این مقاله به ذکر مشخصات و الزامات این اتصالات بر اساس قوانین و مقررات کنوانسیون مارپل می پردازد.

دستورالعمل تعمیر و نگهداری تجهیزات ایمنی شناورها

ایمنی و حریق


بر اساس بخش 10.1 کد ISM، سیستم مدیریت ایمنی شرکت باید دارای برنامه ای برای تعمیر و نگهداری تجهیزات ایمنی کشتی باشد به گونه ای که آماده به کاربودن این تجهیزات مطابق با قوانین و مقررات، کدها، دستورالعمل ها و استانداردهای مربوطه، تضمین شود.

راهنمای تمرینات آموزشی روی شناورها

قوانین و مقررات


تمرین آموزشی (Drill) نوعی از تمرین است که می تواند بر روی شناور و برخی مواقع در خشکی ها انجام پذیرد. این تمرینات می تواند تحت نظارت نفرات واجد شرایط نیز اجرا شود. در این مقاله، راهنمای کلی تمرینات آموزشی روی شناور را در سه بخش فراهم نموده ایم.

شرایط عملیاتی کشتی‌های دارای فضای ماشین آلات بدون مراقب (UMA or UMS)

ماشین آلات


کشتی‌های UMA (فضای ماشین آلات بدون مراقب) که گاهی اوقات به عنوان UMS نیز شناخته می‌شود، برای عملیات ماشین‌آلات و تجهیزات بدون حضور ثابت خدمه مراقب، طراحی شده‌اند. در این مقاله ضمن تشریح کلی این قابلیت، به الزامات خاص آن شامل مباحث مربوط ایمنی در برابر آتش، جلوگیری از آبگرفتگی، سیستم های هشدار و وسایل ارتباطی اشاره می شود. تمامی این موارد برای اطمینان از عملیات ایمن و مستمر ماشین آلات یک کشتی، ضروری هستند.